Thursday, August 9, 2012

sarı mercimek çorbası






Sarı mercimek çorbası yaparken tencere içerisine rendelenmiş havuç, patates ilave edilebilir. Sıvı yağ yerine tereyağı ve zeytinyağı birlikte kullanılabilir. Et suyu tek başına, ya da normal su ile birlikte kullanılabilir. Sarı mercimek çorbası pişirildikten sonra blendırdan geçirilse de, en güzeli çorbayı tel süzgeçten geçirmektir. Tercih sizin, kolay gelsin.

sarı mercimek çorbası malzemesi

bir çay bardağı sarı mercimek

bir orta boy soğan

beş kaşık sıvı yağ

bir tatlı kaşığı tepeleme un

beş bardak sıcak su

tuz

sarı mercimek çorbası nasıl yapılır

mercimeği yıkayın ve süzün

soğanı piyaz doğrayın

yağ içinde soğanı kavurun

üzerine unu ilave edin, kavurun

ardından mercimeği katın, karıştırın

üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin

tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın

ağır ateşte çorbayı 30 dakika pişirin

ardından tel süzgeçten geçirin, posasını atın

tuzunu ayarlayın, baharat ve limon ilavesiyle

gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment