Sarı mercimek çorbası yaparken tencere içerisine rendelenmiş havuç, patates ilave edilebilir. Sıvı yağ yerine tereyağı ve zeytinyağı birlikte kullanılabilir. Et suyu tek başına, ya da normal su ile birlikte kullanılabilir. Sarı mercimek çorbası pişirildikten sonra blendırdan geçirilse de, en güzeli çorbayı tel süzgeçten geçirmektir. Tercih sizin, kolay gelsin.
sarı mercimek çorbası malzemesi
bir çay bardağı sarı mercimek
bir orta boy soğan
beş kaşık sıvı yağ
bir tatlı kaşığı tepeleme un
beş bardak sıcak su
tuz
sarı mercimek çorbası nasıl yapılır
mercimeği yıkayın ve süzün
soğanı piyaz doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine unu ilave edin, kavurun
ardından mercimeği katın, karıştırın
üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte çorbayı 30 dakika pişirin
ardından tel süzgeçten geçirin, posasını atın
tuzunu ayarlayın, baharat ve limon ilavesiyle
gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment