Wednesday, August 8, 2012

Havuçlu Kuruyemişli Kek Tarifi




Havuçlu Kuruyemişli Kek Tarifi








3 yumurta

1 su bardağı şeker

yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet rendelenmiş havuç

yarım su bardağı kırılmış kırılmış badem,ceviz,fındık,fıstık,kuru üzüm

3-4 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilinir)

vanilya

kabartma tozu

aldığı kadar un




Üzeri için:




Kırılmış fındık

Kırılmış fıstık

Kırılmış ceviz

Kırılmış badem




Yumurta ve şeker çırpılır. Havuç, sıvı yağ, kuruyemişler, tarçın, vanilya, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve akışkan olacak kadar un eklenir.

Yağlanmış kalıba dökülür ve üzerine kırılmış kuruyemişler dökülür. 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediği kontrol edilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Afiyet olsun…




Not: Keki streç filme sarıp 1 gün sonrasında yerseniz daha lezzetli olacaktır…

No comments:

Post a Comment