Monday, August 13, 2012

Buğulama (Ramazana Özel)

3 adet Ramazan Pidesi3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı kuru peynir




Pideler doğranır ve makarna süzgüsüne koyulur. Tencereye su doldurulur ve süzgü tencerenin ağzına yerleştirilir. Pidelerin hiçbir yeri açık kalmayacak şekilde kapak kapatılır. 10-15 dakika boyunca ocakta bekletilir. Kaynayan su pideleri yumuşatacaktır. Pideler yumuşayınca genişce bir tepsiye alınır. Eritilen tereyağ pidelerin üzerinde gezdirilir. Kuru peynir serpiştirilir. Not: 3 pide fazla gelirse 2 pide ile de yapılabilir. Afiyet olsun :)



Kategoriler: Ekmek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: peynir, ramazan pidesi, tereyağı


No comments:

Post a Comment