Acı Badem Aromalı Islak Kek Tarifi
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla acı badem aroması(dr.otker kullandım, marketlerde var)
Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice çırpılır. 6 adet kahve fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.
dikkatlice çıkartın.. ben çikolataya batırıp süsledim.. dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz..
No comments:
Post a Comment