malzemeler
4-5 adet havuç
5 tepeleme kaşık yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İlk etapta havucu rendeleyin rondodan geçirmeyin görüntüsü ve tadı hiç güzel olmuyor.Tavaya yağı ve havucu ilave edip havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Havuçlar diri kalmasın.Ayrı bir kapta yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın ilk sıcaklığı geçmiş havuçları ilave edin karıştırıp servis yapın.İsteyen içine ceviz ilave edebilir,ben sadece süslemek için kullandım.Sarımsak kokusunu çok istemiyorsanız havuç sıcakken sarımsağı içine ilave edip daha az sarımsak kokusu duyarsınız.Herkese afiyet olsun.
http://www.nefisyemektarifleri.com/havuc-salatasi-tarifi/
No comments:
Post a Comment