Wednesday, September 12, 2012

TAVUK OTLU ŞEHRİYE ÇORBASI




Balkan Mutfağının vazgeçilmez lezzeti Çubritsa !


Çorbalara ve et yemeklerine kattığı özel tat ile küçüklüğümüzden beri alıştığımız, vazgeçemediğimiz baharat.

Kimileri Çubritsa, kimileri tavuk otu yada geyik otu olarak da tabir ediyor bu baharatı.

Bulgar mutfağında sütlü tavuklu çorbada herzaman kullanıldığından olsa gerek, en yaygını "Tavuk Otu" :)


İnternette böyle tanıtılmış bizim çubritsa :) Bir trakyalı olarak bizlerde evlerimizde kulanırız bu güzel kokulu bitkiyi...Gerçektende çok yakışıyor et yemekleri ve çorbalara...Denemeyenler varsa hemen aktardan alsın denesin derim ;)






MALZEMELER 


2 adet domates


5 bardak su


1 çay bardağı şehriye


Zeytinyağı


1 tutam Çubritsa (tavuk otu)


tuz


YAPILIŞI


   Domatesleri rendeleyin ve zeytinyağı ile kavurun.Eğer domatesleriniz pütürlüyse blendırdan geçirin.Kavrulan domatese su eklenir ve kaynatılır.Şehriye ve tuz eklenir.Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan alacağımız zaman çubritsa atılır ve karıştırılır.Mis gibi kokan bir çorbamız oldu:) Hadi afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment